Welkom op de website van het "Haaftensch Mannenkoor".

Wij repeteren op donderdagavond van 19.45 uur tot ongeveer 21.45 uur.
Locatie: Kulturhus Burcht van Haeften, Vredeplein 1.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zingt u graag, maar weet u niet of een mannenkoor iets voor u is, kom dan gerust eens vrijblijvend langs. De ervaring leert dat als men maar éénmaal geweest is en de sfeer geproefd heeft men dikwijls graag blijft terugkomen.

 

Het Haaftensch mannenkoor zingt haar liederen vierstemmig A Cappela. 

 

 In 2021 zijn er helaas geen uitvoeringen gepland.


Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de secretaris van het koor:
Marinus van Kerkhof
Pauwenkamp 48
4175 EV Haaften

Marinus is bereikbaar via telefoonnumer 0418591704 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zijn het Haaftensch Mannenkoor (dat was wel duidelijk met zo'n webadres)

Voor mensen die niet weten waar Haaften ligt; Haaften ligt aan de rivier de Waal. Als je in Haaften op de dijk staat ter hoogte van de kerk en je kijkt stroomopwaarts, dan zie je de bruggen van Zaltbommel liggen. 

Jawel het zijn er twee, een spoorbrug en de brug waar het verkeer van de A2 overheen raast. Hier in Haaften hebben we het over "d'n Bommelse brug". Iets stroomopwaarts aan de overkant ligt het stadje Zaltbommel.

Vroeger kon je overvaren met een pontje van Haaften naar Gameren. Dat waren niet altijd de meest rustige tochtjes, althans volgens de baas van de voormalige veerpont die ook op het Haaftensch Mannenkoor heeft gezongen. Die tijd is voorbij, een ieder raast nu met zijn automobiel over de tweemaal drie rijbanen brede verkeersbrug. Naar het zuiden richting 's- Hertogenbosch of naar het noorden richting Utrecht.   

  

In hetzelfde jaar als dat de eerste verkeersbrug is geopend is het Haaftensch Mannenkoor opgericht. Op 2 september 1933 om precies te zijn vond oprichting plaats van het Haaftensch Mannenkoor. De opening van de (eerste) verkeersbrug was op 18 november van datzelfde jaar. 

Diverse dirigenten hebben het koor gedirigeerd. Sinds 1 januari 1978 wordt het Haaftensch Mannenkoor gedirigeerd door Herman van Iterson. En dit met nog evenveel enthousiasme als altijd, ja mogelijk met nog meer enthousiasme. Doordat je al  een lange tijd samenwerkt, raak je zo op elkaar ingespeeld dat je nu nummers kan zingen die je in de begin periode absoluut niet aan durfde te raken.

 

Het repertoire bestaat uit voornamelijk geestelijke liederen. Deze liederen worden bijna allemaal à capella (zonder begeleiding) gezongen. Doordat we à capella zingen is de verstaanbaarheid van het Haaftensch Mannenkoor dan ook een begrip.

De leden van het Haaftensch Mannenkoor komen uit Haaften en omgeving. Zo zijn er leden die komen uit Leerdam, Geldermalsen, Deil, Herwijnen, Hellouw, Beesd, Opijnen, Asperen, Waardenburg, Tuil, ja zelfs uit Zaltbommel (je bent per slot van rekening zo de brug over) Door de warme onderlinge band tussen leden en dirigent is de sfeer goed en ontspannen. Menig nieuw lid erkent dat ook en leden die al langer lid zijn zullen dit zeker bevestigen. 

Haaftensch Mannenkoor heeft diverse keren per jaar een optreden. Deze optredens vinden veelal plaats in kerken en verzorgingshuizen. We komen in plaasten in de regio maar ook ver daarbuiten. 

Elk voorjaar organiseren we een zangavond in Haaften. Het Haaftensch Mannenkoor bestaat uit ruim 40 zangers.